vanaf wanneer slapen babys door

Slapen is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van een baby. Het is belangrijk voor hun groei en ontwikkeling en voor de gezondheid en het welzijn van de baby en de ouders. Maar wanneer beginnen baby's eigenlijk met slapen door de nacht? In deze tekst zullen we onderzoeken vanaf wanneer baby's kunnen slapen door de nacht en wat ouders kunnen doen om het slapen van hun baby te verbeteren.

Pasgeboren baby's en slaap

Pasgeboren baby's hebben slaap nodig gedurende de dag en de nacht en zullen meestal ongeveer 16-17 uur per dag slapen, met korte periodes van wakker zijn om te eten en te spelen. Pasgeboren baby's hebben geen vast slaappatroon en zullen meestal slapen in blokken van 2-4 uur. Ze kunnen ook gemakkelijk wakker worden van geluiden en bewegingen.

Vanaf wanneer kunnen baby's door de nacht slapen?

Baby's zullen meestal rond 3-6 maanden beginnen met het slapen door de nacht. Dit betekent dat ze meestal ongeveer 6-8 uur achter elkaar slapen zonder wakker te worden om te eten. Sommige baby's kunnen echter al eerder beginnen met het slapen door de nacht, terwijl andere baby's nog steeds 's nachts wakker worden om te eten na 6 maanden.

Hoe ouders kunnen helpen bij het verbeteren van het slapen van hun baby

Er zijn verschillende dingen die ouders kunnen doen om het slapen van hun baby te verbeteren en hen te helpen door de nacht te slapen:

  1. Creëer een routine

Een consistent en herkenbaar slaapritueel kan baby's helpen zich klaar te maken om te gaan slapen en hen te helpen rustiger te worden. Dit kan onder meer het in bad gaan, een boek lezen, een slaapliedje zingen of knuffelen omvatten. Door een routine te volgen, leert de baby wanneer het tijd is om te gaan slapen en kan hij zich hierop voorbereiden.

  1. Zorg voor een rustige omgeving

Een rustige slaapomgeving kan baby's helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en rustiger te slapen. Dit kan onder meer het verminderen van lawaai en licht omvatten, evenals het gebruik van een witte ruis machine om een ​​rustige achtergrondgeluid te creëren.

  1. Houd baby's wakker tijdens het voeden overdag

Baby's die overdag langere periodes slapen, kunnen 's nachts langer wakker blijven en beter door de nacht slapen. Ouders kunnen proberen om de baby wakker te houden tijdens het voeden overdag door bijvoorbeeld de luier te verschonen of de baby uit te kleden.

  1. Geef de baby de kans om zelf in slaap te vallen

Wanneer de baby oud genoeg is, kunnen ouders proberen om de baby de kans te geven om zelf in slaap te vallen. Dit kan de baby helpen om te leren hoe hij zelf kan inslapen zonder de hulp van