slapen met tennisarm

Een tennisarm is een veelvoorkomende aandoening die kan leiden tot pijn en ongemak in de arm. Deze aandoening wordt veroorzaakt door overbelasting van de pezen die de onderarmspieren verbinden met het ellebooggewricht. Een tennisarm kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals het tillen van voorwerpen of het vasthouden van een kopje. Het kan ook het slapen beïnvloeden, omdat de pijn 's nachts erger kan worden en het moeilijk kan zijn om een comfortabele slaappositie te vinden. In deze tekst zullen we enkele tips bespreken voor het slapen met een tennisarm.

Tips voor het slapen met een tennisarm

  1. Gebruik een ondersteunend kussen: Gebruik een ondersteunend kussen om de arm te ondersteunen en de druk op het ellebooggewricht te verminderen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen.

  2. Slaap op de rug: Slaap op de rug met de arm naast het lichaam. Dit kan helpen om de druk op de arm en het ellebooggewricht te verminderen en de pijn te verminderen.

  3. Vermijd het slapen op de getroffen arm: Vermijd het slapen op de getroffen arm, omdat dit de druk op het ellebooggewricht kan verhogen en de pijn kan verergeren.

  4. Gebruik een brace: Gebruik een brace om de arm te ondersteunen en de druk op het ellebooggewricht te verminderen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen.

  5. Neem pijnstillers: Neem pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol om de pijn te verminderen en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen.

  6. Fysiotherapie: Fysiotherapie kan helpen om de pijn en stijfheid te verminderen en de arm te versterken. Dit kan het gemakkelijker maken om in slaap te vallen en te slapen zonder pijn.

  7. Warmte of koude compressen: Het aanbrengen van een warmte- of koudecompress op de getroffen arm kan helpen om de pijn te verminderen en de arm te ontspannen. Dit kan helpen om in slaap te vallen en te slapen zonder pijn.

  8. Verander de slaaphouding: Als u moeite heeft om in slaap te vallen of te slapen met een tennisarm, probeer dan de slaaphouding te veranderen. Experimenteer met verschillende houdingen om te zien welke het meest comfortabel is.

  9. Vermijd activiteiten voor het slapengaan: Vermijd het doen van activiteiten voor het slapengaan die de arm belasten, zoals tillen of sporten. Dit kan de pijn verergeren en het moeilijker maken om in slaap te vallen.

  10. Bezoek een arts: Als de pijn en het ongemak aanhouden, raadpleeg dan een arts.