slapen met peesontsteking schouder

Slapen met een peesontsteking in de schouder kan een uitdaging zijn. De pijn en stijfheid kunnen het moeilijk maken om in een comfortabele positie te liggen en een goede nachtrust te krijgen. In deze tekst zullen we bespreken hoe een peesontsteking in de schouder kan worden behandeld en welke slaaphoudingen het meest comfortabel kunnen zijn.

Wat is een peesontsteking in de schouder?

Een peesontsteking in de schouder, ook wel tendinitis genoemd, is een ontsteking van de pees die de spieren verbindt met het bot in de schouder. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting of herhaalde bewegingen van de arm en schouder, zoals bij sporten zoals tennis of zwemmen. Symptomen zijn onder meer pijn en stijfheid in de schouder, evenals moeite met het bewegen van de arm.

Behandeling van peesontsteking in de schouder

Behandeling van peesontsteking in de schouder kan bestaan uit rust, pijnbestrijding, fysiotherapie en andere therapieën. Het doel van de behandeling is om de pijn te verminderen, de ontsteking te verminderen en de beweging en kracht in de schouder te verbeteren.

Slaaphoudingen voor peesontsteking in de schouder

Bij het slapen met een peesontsteking in de schouder is het belangrijk om een slaaphouding te vinden die comfortabel is en de pijn niet verergert. Hieronder staan enkele slaaphoudingen die kunnen helpen.

  1. Rugligging met een kussen onder de arm

Een comfortabele slaaphouding voor mensen met een peesontsteking in de schouder is om op de rug te slapen met een kussen onder de arm. Plaats het kussen tussen de arm en het lichaam, zodat de arm wordt ondersteund en de druk op de schouder wordt verminderd.

  1. Zijligging met kussen tussen de armen

Een andere slaaphouding die comfortabel kan zijn voor mensen met een peesontsteking in de schouder is om op de zij te slapen met een kussen tussen de armen. Plaats het kussen tussen de armen zodat de schouders op dezelfde hoogte blijven en de druk op de aangedane schouder wordt verminderd.

  1. Buikligging met een kussen onder de borst

Een derde slaaphouding die comfortabel kan zijn voor mensen met een peesontsteking in de schouder is om op de buik te slapen met een kussen onder de borst. Plaats het kussen onder de borst zodat het lichaam wordt ondersteund en de druk op de schouder wordt verminderd.