schouder uit de kom slapen

Schouderluxatie, ook bekend als een schouder uit de kom, is een veel voorkomend letsel dat kan optreden tijdens het slapen. Het kan het gevolg zijn van trauma of het kan optreden bij mensen met hypermobiele gewrichten. In dit artikel bespreken we enkele tips die kunnen helpen bij het slapen met een schouder uit de kom.

  1. Pas de slaaphouding aan

Het aanpassen van de slaaphouding kan helpen om de pijn te verminderen en de schouder te ondersteunen. Het slapen op uw rug of de niet-gekwetste zijde kan helpen om de druk op de schouder te verminderen. Vermijd het slapen op de gewonde zijde, omdat dit de pijn kan verergeren.

  1. Gebruik extra kussens

Extra kussens kunnen helpen om de schouder te ondersteunen en de druk te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld een kussen onder de geblesseerde schouder om de arm te ondersteunen. Een kussen tussen de benen kan ook helpen om de rug te ondersteunen.

  1. Maak gebruik van warmte- of koude therapie

Warmte- of koude therapie kan helpen om pijnlijke schouders te verminderen en de slaap te verbeteren. Maak gebruik van warmte- of koude kompressen op de pijnlijke schouder om de druk te verminderen en pijn te verlichten.

  1. Vermijd te veel beweging voor het slapengaan

Te veel beweging voor het slapengaan kan de pijn verergeren en de slaap verstoren. Vermijd daarom intensieve lichaamsbeweging vlak voor het slapengaan en kies voor ontspannende activiteiten zoals lezen, meditatie of yoga.

  1. Maak gebruik van pijnstillers

Pijnstillers kunnen helpen om de pijn te verminderen en de slaap te verbeteren. Maak gebruik van over-the-counter pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol om de pijn te verlichten.

  1. Vermijd te veel druk op de schouder

Te veel druk op de schouder kan de pijn verergeren en de slaap verstoren. Vermijd daarom het dragen van zware tassen of rugzakken op de geblesseerde schouder. Vermijd ook activiteiten die de schouder kunnen belasten.

  1. Zoek medische hulp

Als u last blijft hebben van een schouder uit de kom tijdens het slapen, raadpleeg dan een arts. Een arts kan de oorzaak van de pijn vaststellen en een behandeling aanbevelen om de slaap te verbeteren. Afhankelijk van de ernst van het letsel kan fysiotherapie of chirurgie nodig zijn om de schouder te genezen.

  1. Maak gebruik van fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de schoudermobiliteit en de spierkracht. Dit kan op zijn beurt helpen om de slaap te verbeteren en pijnlijke schouders te verminderen.