krullen zonder hitte slapen

Het gebruik van hittegereedschap zoals krultangen en stijltangen kan schade aanrichten aan je haar. Gelukkig zijn er manieren om prachtige krullen te creëren zonder het gebruik van hitte. Door bepaalde technieken toe te passen voordat je gaat slapen, kun je 's ochtends wakker worden met prachtige natuurlijke krullen. In dit artikel zullen we enkele methoden delen om krullen zonder hitte te creëren terwijl je slaapt, zodat je jouw haar kunt beschermen en tegelijkertijd een prachtige krullende look kunt krijgen.

Methode 1: Vlechten

  1. Maak je haar vochtig: Begin met vochtig haar. Je kunt je haar lichtjes bevochtigen met water of een leave-in conditioner spray om de krullen te activeren.

  2. Verdeel je haar in secties: Verdeel je haar in verschillende secties, afhankelijk van de gewenste grootte van je krullen. Hoe meer secties je maakt, hoe kleiner en strakker de krullen zullen zijn.

  3. Vlecht je haar: Begin met een van de secties en vlecht je haar vanaf de wortels tot aan de punten. Herhaal dit voor alle secties. Je kunt ervoor kiezen om traditionele vlechten te maken of te experimenteren met andere vlechttechnieken, zoals visgraatvlechten.

  4. Laat je haar drogen: Laat je haar volledig drogen voordat je gaat slapen. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de dikte en lengte van je haar. Je kunt er ook voor kiezen om je haar overdag te vlechten en het 's nachts te laten drogen.

  5. Los de vlechten voorzichtig op: Zodra je haar volledig droog is, kun je de vlechten voorzichtig losmaken. Gebruik je vingers om de krullen uit elkaar te halen en te stylen zoals gewenst. Je kunt ook een beetje haarspray of een krulversterkend product gebruiken om de krullen langer te laten meegaan.

Methode 2: Twisten

  1. Maak je haar vochtig: Bevochtig je haar lichtjes met water of een leave-in conditioner spray om de krullen te activeren.

  2. Verdeel je haar in secties: Verdeel je haar in verschillende secties, net zoals bij de vlechtmethode.

  3. Twist je haar: Begin met een van de secties en twist het haar vanaf de wortels tot aan de punten. Herhaal dit voor alle secties. Je kunt ervoor kiezen om grote twists te maken voor losse golven of kleinere twists voor strakkere krullen.

  4. Laat je haar drogen: Laat je haar volledig drogen voordat je gaat slapen. Je kunt ervoor kiezen om je haar overdag te twisten en het 's nachts te laten drogen.