Noten worden vaak geprezen om hun gezondheidsvoordelen en als een gezonde snackoptie. Maar wist je dat het eten van een handje noten voor het slapen gaan ook gunstig kan zijn voor je slaap? In deze tekst bespreken we de voordelen van het eten van noten voor het slapen, de soorten noten die het beste zijn om te eten voor het slapen gaan en hoeveel noten je moet eten.

Voordelen van het eten van noten voor het slapen gaan

Het eten van noten voor het slapen gaan kan verschillende voordelen hebben voor je slaap. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel

Noten bevatten veel eiwitten en gezonde vetten die de bloedsuikerspiegel kunnen helpen reguleren. Het eten van noten voor het slapen kan helpen voorkomen dat de bloedsuikerspiegel 's nachts daalt, waardoor je minder snel wakker wordt.

  1. Bevatten tryptofaan

Sommige noten, zoals amandelen, bevatten tryptofaan, een aminozuur dat helpt bij het aanmaken van melatonine en serotonine. Deze neurotransmitters helpen bij het reguleren van je slaap-waakcyclus en kunnen je helpen om gemakkelijker in slaap te vallen.

  1. Ontspannend effect

Noten bevatten magnesium, een mineraal dat kan helpen bij het ontspannen van je spieren en je geest. Dit kan bijdragen aan het bevorderen van een goede nachtrust.

Welke noten zijn het beste om te eten voor het slapen gaan?

Niet alle noten zijn gelijk als het gaat om het bevorderen van een goede nachtrust. Hier zijn enkele noten die het beste zijn om te eten voor het slapen gaan:

  1. Amandelen

Amandelen bevatten tryptofaan en magnesium, wat bijdraagt aan het ontspannen van spieren en het bevorderen van een goede nachtrust. Het eten van amandelen kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel wakker wordt.

  1. Walnoten

Walnoten zijn een goede bron van melatonine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakcyclus. Walnoten bevatten ook gezonde vetten en magnesium, die allebei kunnen bijdragen aan een betere nachtrust.

  1. Cashewnoten

Cashewnoten zijn een goede bron van magnesium, wat kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het bevorderen van een goede nachtrust. Ze zijn ook een goede bron van tryptofaan, wat kan helpen bij het aanmaken van melatonine en serotonine.

Hoeveel noten moet je eten?

Hoewel noten gezond zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze ook calorieën bevatten. Het is daarom belangrijk om te matigen met de hoeveelheid noten die je eet voor het slapen gaan. Een handje noten, ongeveer 20 tot 30 gram, is een goede hoeveelheid om te eten voor het slapen gaan.