ga maar slapen sanne

Ga maar slapen, Sanne is een populair kinderboek geschreven door Sjoerd Kuyper. Het boek vertelt het verhaal van Sanne, een klein meisje dat niet kan slapen en allerlei avonturen beleeft voordat ze eindelijk in slaap valt. In deze tekst zullen we het verhaal van Ga maar slapen, Sanne bespreken en waarom het een geweldig boek is voor kinderen.

Het verhaal

Het verhaal begint met Sanne die in bed ligt en niet kan slapen. Ze roept haar moeder, die haar een glaasje melk brengt en haar voorleest uit haar favoriete boek. Maar Sanne kan nog steeds niet slapen en besluit uit bed te gaan en op zoek te gaan naar een avontuur om haar moe te maken.

Sanne komt een kat tegen die haar vraagt om hem te helpen zijn gestolen kattenvoer terug te vinden. Samen gaan ze op avontuur en reizen ze door het bos en over het water. Onderweg komen ze allerlei andere dieren tegen, zoals een schildpad, een kikker en een vis. Sanne en de kat weten het gestolen kattenvoer uiteindelijk terug te vinden en keren terug naar huis.

Als Sanne weer in bed ligt, kan ze eindelijk in slaap vallen omdat ze zo moe is van het avontuur dat ze heeft beleefd.

Waarom is Ga maar slapen, Sanne een geweldig boek voor kinderen?

  1. Het verhaal is spannend en avontuurlijk

Kinderen houden van avontuurlijke verhalen en Ga maar slapen, Sanne biedt precies dat. Het boek neemt kinderen mee op een spannende reis vol ontmoetingen met dieren en verrassingen.

  1. Het boek is geruststellend

Veel kinderen hebben moeite met slapen en het boek kan helpen om ze gerust te stellen en te laten zien dat het normaal is om soms moeite te hebben met slapen. Het feit dat Sanne uiteindelijk in slaap valt, kan kinderen helpen om zich veilig en gerustgesteld te voelen.

  1. Het boek bevordert de verbeeldingskracht

Het boek prikkelt de verbeeldingskracht van kinderen door ze mee te nemen op een reis vol fantasierijke ontmoetingen en avonturen.

  1. Het boek heeft een belangrijke boodschap

Ga maar slapen, Sanne heeft ook een belangrijke boodschap. Het boek laat zien dat het belangrijk is om naar anderen te luisteren en elkaar te helpen.

  1. Het boek is mooi geïllustreerd

Het boek is prachtig geïllustreerd door Thé Tjong-Khing en bevat kleurrijke afbeeldingen die het verhaal tot leven brengen.

Conclusie

Ga maar slapen, Sanne is een geweldig boek voor kinderen dat zowel vermakelijk als geruststellend is. Het verhaal neemt kinderen mee op een avontuurlijke reis vol ontmoetingen met dieren en leert hen belangrijke waarden als vriendschap en samenwerking.