dreumes wil niet slapen hysterisch

Als ouder of verzorger kan het frustrerend en uitdagend zijn als een kind overdreumes is en niet wil slapen, en hysterisch wordt wanneer het naar bed moet. In deze tekst zullen we bespreken wat overdreumes zijn betekent, waarom kinderen overdreumes kunnen zijn en wat je kunt doen om een ​​overdreumes kind te helpen slapen.

Wat is overdreumes zijn?

Overdreumes zijn betekent dat een kind zo moe is dat het overdreven opgewonden en prikkelbaar wordt. Dit kan leiden tot moeilijkheden bij het in slaap vallen en een onrustige nachtrust.

Waarom zijn kinderen overdreumes?

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen overdreumes kunnen zijn, waaronder:

 1. Een onregelmatig slaapschema: Als een kind geen consistent slaapschema heeft, kan dit leiden tot vermoeidheid en overdreumesheid.

 2. Te veel activiteit vlak voor het slapengaan: Als een kind te veel actieve of stimulerende activiteiten heeft vlak voor het slapengaan, kan dit leiden tot overstimulatie en overdreumesheid.

 3. Te veel schermtijd: Te veel schermtijd kan leiden tot overstimulatie en problemen met het in slaap vallen.

 4. Te veel suiker: Een dieet met te veel suiker kan leiden tot hyperactiviteit en overdreumesheid.

Wat kun je doen om een ​​overdreumes kind te helpen slapen?

 1. Creëer een consistente bedtijd routine: Zorg ervoor dat je een vaste bedtijd routine creëert, zodat het kind weet wat er gaat gebeuren en zich kan voorbereiden op het slapengaan.

 2. Beperk stimulerende activiteiten: Beperk actieve of stimulerende activiteiten vlak voor het slapengaan, zoals spelen of televisie kijken.

 3. Beperk schermtijd: Beperk de schermtijd en stel regels in over het gebruik van elektronica vlak voor het slapengaan.

 4. Beperk suikerinname: Beperk de suikerinname van het kind en kies voor gezondere snacks en drankjes.

 5. Creëer een rustige slaapomgeving: Zorg ervoor dat de slaapkamer van het kind een rustige en comfortabele omgeving is, met weinig licht en geluid.

 6. Geef het kind tijd om te ontspannen: Geef het kind tijd om te ontspannen en te kalmeren voordat het gaat slapen. Dit kan bijvoorbeeld door het voorlezen van een boek of het luisteren naar rustige muziek.

 7. Praat met het kind: Praat met het kind en leg uit waarom slaap belangrijk is en waarom het belangrijk is om op tijd naar bed te gaan.

 8. Gebruik beloningen en prikkels: Gebruik beloningen en prikkels om het kind te motiveren om op tijd naar bed te gaan en een ​​consistent slaapschema te volgen.

 9. Stel duidelijke regels en grenzen: Stel duidelijke regels en grenzen op rondom bedtijd en houd het kind eraan.