dreumes 15 maanden wil niet slapen

Als ouder kan het erg frustrerend zijn als je dreumes van 15 maanden niet wil slapen. Het kan een uitdaging zijn om te begrijpen waarom je kind niet wil slapen en wat je eraan kunt doen. In deze tekst bespreken we de redenen waarom een dreumes van 15 maanden niet wil slapen en wat je kunt doen om te helpen.

Redenen waarom een dreumes van 15 maanden niet wil slapen

  1. Verandering in slaapschema

Een verandering in het slaapschema kan een dreumes van 15 maanden uit zijn of haar ritme halen. Misschien is er een vakantie geweest, is er verhuisd of is er een ander gezinslid in huis gekomen. Deze veranderingen kunnen de slaap van je kind verstoren.

  1. Tandjes krijgen

Tandjes krijgen kan pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat je kind onrustig is en niet wil slapen. De pijn kan vaak erger zijn als je kind op zijn of haar rug ligt en kan worden verlicht door je kind op zijn of haar zij te leggen.

  1. Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen ook een reden zijn waarom een dreumes van 15 maanden niet wil slapen. Dit kan variëren van nachtmerries tot slaapapneu en andere medische aandoeningen. Als je vermoedt dat er een medische reden is waarom je kind niet wil slapen, neem dan contact op met de huisarts.

  1. Te veel stimulatie

Een overstimulerende omgeving kan de slaap van een dreumes verstoren. Te veel lawaai, licht of activiteit in de slaapkamer kan ervoor zorgen dat je kind niet kan ontspannen en in slaap kan vallen.

  1. Niet genoeg fysieke activiteit

Een dreumes van 15 maanden heeft veel energie en heeft fysieke activiteit nodig om zich moe genoeg te voelen om in slaap te vallen. Als je kind de hele dag binnen heeft gezeten, kan het lastiger zijn voor hem of haar om in slaap te vallen.

Wat kun je doen om te helpen?

  1. Houd een consistent slaapschema aan

Een consistent slaapschema kan helpen om je kind in een slaapritme te krijgen. Houd hetzelfde slaap- en waakpatroon aan, zelfs in het weekend, om te voorkomen dat je kind uit zijn of haar ritme raakt.

  1. Maak de slaapkamer comfortabel

Maak de slaapkamer van je kind zo comfortabel mogelijk om hem of haar te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Zorg voor een comfortabel matras en beddengoed, een rustige omgeving en een aangename temperatuur.

  1. Maak een routine

Een slaaproutine kan helpen om je kind te helpen ontspannen en zich voor te bereiden op het slapengaan. Een routine kan bestaan uit een warm bad, verhaaltje voorlezen, een liedje zingen of een knuffel geven. Kies activiteiten die je kind kalmeren en helpen om tot rust te komen.