doorkomende kiezen slecht slapen

Het doorkomen van de eerste tandjes bij baby's kan een moeilijke tijd zijn voor zowel de baby als de ouders. Naast de fysieke ongemakken die gepaard gaan met het doorkomen van kiezen, kan het ook leiden tot slaapproblemen bij baby's. In deze tekst zullen we bespreken hoe doorkomende kiezen de slaap van baby's beïnvloeden en wat u kunt doen om uw baby te helpen een goede nachtrust te krijgen.

Hoe doorkomende kiezen de slaap van baby's beïnvloeden?

Wanneer de kiezen beginnen door te komen, kan dit een aantal ongemakken veroorzaken die de slaap van uw baby kunnen verstoren. De pijn en irritatie kunnen leiden tot huilen en onrustig gedrag, waardoor het voor uw baby moeilijk wordt om in slaap te vallen en te blijven slapen. Bovendien kan het doorkomen van kiezen leiden tot een verhoogde speekselproductie, wat kan leiden tot irritatie van de huid rondom de mond en de nek van uw baby.

Wat kunt u doen om uw baby te helpen een goede nachtrust te krijgen tijdens het doorkomen van kiezen?

  1. Geef uw baby iets om op te kauwen

Het geven van iets om op te kauwen, zoals een gekoelde bijtring of zacht voedsel zoals een gekookte wortel, kan helpen de pijn en irritatie te verminderen die gepaard gaan met het doorkomen van kiezen.

  1. Masseer het tandvlees

Door zachtjes op het tandvlees van uw baby te masseren, kunt u helpen de pijn en irritatie te verminderen. Was uw handen goed voordat u begint en gebruik een schone vinger of een vochtige doek om het tandvlees zachtjes te masseren.

  1. Geef uw baby een warm bad

Een warm bad kan helpen om de spieren te ontspannen en uw baby te kalmeren voordat hij of zij naar bed gaat. Voeg eventueel wat ontspannende essentiële oliën toe aan het badwater om het effect te versterken.

  1. Houd de slaapkamer koel en donker

Een koele en donkere slaapkamer kan helpen om uw baby te kalmeren en te helpen bij het in slaap vallen. Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is en gebruik eventueel een ventilator om de lucht te laten circuleren.

  1. Geef uw baby een massage

Een zachte massage kan helpen om uw baby te kalmeren en te helpen bij het in slaap vallen. Gebruik eventueel een ontspannende massageolie om het effect te versterken.

  1. Gebruik pijnstillers

Als de pijn en irritatie te ernstig zijn, kan het nodig zijn om pijnstillers te gebruiken. Overleg met uw arts voordat u een pijnstiller aan uw baby geeft en volg altijd de aanbevolen dosering.

  1. Bied troost

Bied uw baby troost en laat hem of haar weten dat u er bent om te helpen.