beddengoed wassen op 90 graden

Als je ervoor kiest om beddengoed op 90 graden Celsius te wassen, zijn hier enkele punten om in gedachten te houden:

  1. Controleer het wasetiket: Controleer altijd het wasetiket van het beddengoed om te zien of het geschikt is om op 90 graden gewassen te worden. Sommige materialen kunnen niet tegen deze hoge temperatuur en kunnen krimpen, vervormen of beschadigd raken.

  2. Bacteriën, allergenen en hardnekkige vlekken: Het wassen op 90 graden kan effectief zijn bij het doden van bacteriën, mijten en allergenen die zich kunnen ophopen in het beddengoed. Het kan ook helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals bloedvlekken of andere zware verontreinigingen.

  3. Kleurvastheid: Houd er rekening mee dat wassen op 90 graden een hoger risico op kleurvervaging met zich meebrengt, vooral bij felgekleurd beddengoed. Controleer de kleurvastheid van het beddengoed voordat je het op deze temperatuur wast.

  4. Gebruik van wasmiddel: Gebruik voldoende wasmiddel dat geschikt is voor hoge temperaturen om ervoor te zorgen dat het beddengoed grondig gereinigd wordt.

  5. Krimpgevoeligheid: Natuurlijke vezels, zoals katoen en linnen, kunnen gevoelig zijn voor krimp bij hoge temperaturen. Als je je zorgen maakt over krimp, is het raadzaam om het beddengoed op een lagere temperatuur te wassen of te kiezen voor materialen die beter bestand zijn tegen hoge temperaturen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat wassen op 90 graden niet altijd nodig is, tenzij je specifieke redenen hebt, zoals ernstige allergieën, besmetting of hardnekkige vlekken. In de meeste gevallen is wassen op 60 graden voldoende om het beddengoed grondig schoon te maken en bacteriën te verwijderen. Het wassen op 90 graden kan ook meer energie verbruiken, dus het is raadzaam om deze hogere temperatuur met mate en alleen wanneer nodig te gebruiken.