7 maanden sprong slecht slapen

Als uw baby ongeveer 7 maanden oud is, kan hij of zij door een sprongetje gaan. Dit is een periode waarin de baby een enorme ontwikkelingsfase doormaakt en dit kan leiden tot veranderingen in het slaappatroon en gedrag van uw kindje. In dit artikel bespreken we wat u kunt verwachten tijdens de 7 maanden sprong, hoe u slecht slapen kunt aanpakken en hoe u uw baby kunt helpen deze periode door te komen.

Wat is de 7 maanden sprong?

Een sprong verwijst naar een periode waarin een baby een grote verandering doormaakt in zijn of haar ontwikkeling. Deze sprongen zijn gebaseerd op het werk van Dr. Frans X. Plooij en Dr. Hetty van de Rijt. Tijdens deze sprongen ontwikkelt de baby nieuwe vaardigheden op het gebied van fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

De 7 maanden sprong is de vijfde sprong en is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van uw baby. Dit is de periode waarin uw baby leert om te kruipen, te zitten en zichzelf omhoog te trekken. Dit is ook de periode waarin uw baby emotioneel gehecht raakt aan u en zich meer bewust wordt van zijn of haar omgeving.

Hoe kan de 7 maanden sprong de slaap van uw baby beïnvloeden?

Tijdens de 7 maanden sprong kan het slaappatroon van uw baby veranderen. Uw baby kan bijvoorbeeld meer moeite hebben met inslapen of vaker wakker worden 's nachts. Dit kan te wijten zijn aan de vele nieuwe vaardigheden die uw baby leert en de overweldigende gevoelens die daarbij horen.

Hoe u slecht slapen kunt aanpakken

Als uw baby slecht slaapt tijdens de 7 maanden sprong, zijn er enkele dingen die u kunt doen om te helpen:

  1. Volg een consistent slaapschema

Een consistent slaapschema kan helpen om een regelmatig slaappatroon te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Houd een vaste bedtijd en wakker worden tijd aan, zelfs in het weekend.

  1. Maak een rustgevende slaapomgeving

Een rustgevende slaapomgeving kan bijdragen aan een goede nachtrust. Maak de slaapkamer donker, stil en comfortabel voor uw baby. Gebruik eventueel een nachtlampje om de slaapkamer te verlichten.

  1. Houd de dag- en nachtroutine gescheiden

Probeer de dag- en nachtroutine gescheiden te houden. Gebruik bijvoorbeeld 's nachts andere kleuren en geluiden dan overdag om het onderscheid tussen dag en nacht te benadrukken.

  1. Geef uw baby voldoende aandacht

Uw baby kan zich angstig en onzeker voelen tijdens deze veranderende periode. Geef uw baby voldoende aandacht en zorg voor emotionele steun.

  1. Zorg voor een gezonde voeding

Zorg voor een gezonde voeding voor uw baby om een goede nachrusti te garanderen.