Wat is katoensatijn?

Katoensatijn is katoen dat op een bepaalde manier geweven wordt. Het satijn in ‘katoensatijn’ slaat dus op de weeftechniek, niet op het materiaal. Het is zacht, stevig en ziet er ook nog eens luxe uit.

Katoensatijn is glimt namelijk iets meer dan normaal katoen. Dat geeft dit geweldige materiaal zijn kenmerkende uiterlijk. Ook behoudt katoensatijn z’n kleuren beter. Je katoensatijnen beddengoed blijft dus langer mooi, waardoor je minder snel nieuwe moet kopen.

Katoensatijn is ook nog eens vochtabsorberend en ‘ademend’. De stof is dus ideaal voor op beddengoed.

Katoensatijnen beddengoed

Zoals je nu weet is katoensatijn ideaal voor je beddengoed. We hebben dan ook verschillende soorten katoensatijnen beddengoed voor je. Denk aan dekbedovertrekken, hoeslakens en zelfs dekbedden.

Katoensatijnen dekbedden

Je slaapt als een roos onder onze katoensatijnen dekbedden. Ze ademen, zijn vochtabsorberend en super zacht.

Bekijk hier alle katoensatijnen dekbedden >

Katoensatijnen dekbedovertrekken

Hetzelfde geldt voor onze katoensatijnen dekbedovertrekken. De lichte glans van het dekbedovertrek zorgt voor een luxe uitstraling, terwijl je er ook nog eens heerlijk onder slaapt.

Bekijk hier alle katoensatijnen dekbedovertrekken >

Katoensatijnen hoeslakens

Onze katoensatijnen hoeslakens beschermen je matras tegen vocht en vuil. Daarnaast voelt het ook nog eens super zacht aan, waardoor je er ongetwijfeld heerlijk op slaapt.

Bekijk hier alle katoensatijnen hoeslakens >