slapen met tattoo

Tatoeages zijn een vorm van lichaamskunst die steeds populairder wordt. Veel mensen hebben tatoeages op verschillende delen van hun lichaam, waaronder hun armen, benen, rug en borst. Het kan echter een uitdaging zijn om comfortabel te slapen met een nieuwe tattoo. Hieronder bespreken we enkele tips om comfortabel te slapen met een tattoo.

  1. Houd de tattoo schoon en droog

Het is belangrijk om de tattoo schoon en droog te houden, vooral in de eerste paar dagen na het zetten van de tattoo. Dit kan helpen om infecties en irritaties te voorkomen. Het is aan te raden om de tattoo af te dekken met een steriel verband of gaasje voordat je gaat slapen. Dit kan helpen om te voorkomen dat de tattoo in contact komt met vuil of bacteriën.

  1. Vermijd wrijving

Het is belangrijk om te voorkomen dat de tattoo in contact komt met beddengoed of kleding tijdens het slapen. Wrijving kan leiden tot irritatie en infectie. Het is aan te raden om losse kleding te dragen tijdens het slapen en om dekens en lakens te vermijden die ruw of schurend zijn.

  1. Slaap op je rug

Het is aan te raden om op je rug te slapen als je een nieuwe tattoo hebt. Dit kan helpen om te voorkomen dat de tattoo in contact komt met het beddengoed en kan de genezing van de tattoo bevorderen. Het kan ook helpen om te voorkomen dat je onbewust op de tattoo gaat liggen tijdens het slapen.

  1. Gebruik een speciaal kussen

Als je gewend bent om op je zij te slapen, kan het gebruik van een speciaal kussen helpen om te voorkomen dat de tattoo in contact komt met het beddengoed. Er zijn speciale kussens verkrijgbaar die zijn ontworpen om te worden gebruikt tijdens de genezing van een nieuwe tattoo. Deze kussens hebben een uitsparing waar de tattoo in kan liggen, zodat er geen wrijving ontstaat tijdens het slapen.

  1. Houd de tattoo gehydrateerd

Het is belangrijk om de tattoo gehydrateerd te houden, vooral tijdens het genezingsproces. Het gebruik van een hydraterende crème of lotion kan helpen om de tattoo zacht en soepel te houden. Het is aan te raden om de crème of lotion voor het slapengaan aan te brengen, zodat de huid de kans krijgt om te absorberen.

  1. Vermijd overmatig zweten

Overmatig zweten kan de genezing van de tattoo vertragen en kan ook leiden tot infecties. Het is aan te raden om te voorkomen dat je overmatig gaat zweten tijdens het slapen. Dit kan worden gedaan door de slaapkamer koel te houden en door ademende kleding te dragen.