slapen met frozen shoulder

Een frozen shoulder kan leiden tot ernstige pijn en beperkingen in het dagelijks leven. Een veel voorkomend probleem bij mensen met een frozen shoulder is slapeloosheid. Slapen kan erg moeilijk zijn als je last hebt van pijn en bewegingsbeperkingen. In dit artikel bespreken we de beste manieren om te slapen met een frozen shoulder.

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder, ook wel bekend als adhesieve capsulitis, is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn en bewegingsbeperking in de schouder. Het ontstaat wanneer het gewrichtskapsel, dat de schouderkop omringt, ontstoken raakt en krimpt. Dit kan leiden tot een afname van de synoviale vloeistof, die de gewrichten smeert en beschermt. Het resultaat is een stijve, pijnlijke en beperkte schouder.

Slapen met een frozen shoulder

Als je last hebt van een frozen shoulder, kan slapen een ware uitdaging zijn. Er zijn echter enkele dingen die je kunt doen om beter te slapen:

  1. Houd een comfortabele slaaphouding aan

De slaaphouding kan een grote invloed hebben op de pijn en bewegingsbeperkingen die worden veroorzaakt door een frozen shoulder. Als je op je zij slaapt, probeer dan op de andere zij te slapen dan waar de frozen shoulder zich bevindt. Als je op je rug slaapt, zorg er dan voor dat je je arm ondersteunt met een kussen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en de bewegingsbeperking te verminderen.

  1. Gebruik een kussen

Een kussen kan helpen om de pijn en bewegingsbeperkingen te verminderen tijdens het slapen met een frozen shoulder. Plaats het kussen tussen je arm en je zij om de druk te verminderen. Als je op je rug slaapt, plaats dan een kussen onder je schouderblad aan de aangedane zijde.

  1. Maak gebruik van warmte of koude therapie

Warmte of koude therapie kan helpen om de pijn en ontsteking te verminderen die gepaard gaan met een frozen shoulder. Gebruik een warme kruik of een warmtepakking voor het slapen gaan om de spieren te ontspannen. Een koude pakking kan worden gebruikt om de ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten.

  1. Overweeg het gebruik van medicatie

Overweeg het gebruik van medicatie om de pijn te verlichten en de ontsteking te verminderen. Bespreek met je arts welke medicatie het beste bij jou past. NSAID's kunnen helpen om de pijn en ontsteking te verminderen, terwijl spierverslappers kunnen helpen om de spieren te ontspannen.

  1. Doe oefeningen voor het slapen gaan

Doe lichte oefeningen voor het slapen gaan om de spieren en gewrichten te strekken. Dit kan helpen om de pijn en bewegingsbeperkingen te verminderen. Overleg met je fysiotherapeut welke oefeningen het beste bij jou passen.