slapen met bh

 

Veel vrouwen dragen een bh als onderdeel van hun dagelijkse outfit. Maar wat gebeurt er als je gaat slapen zonder je bh uit te doen? In deze tekst bespreken we de voordelen en nadelen van het slapen met een bh, en wat je kunt doen om de gezondheid van je borsten te behouden.

Voordelen van het slapen met een bh

 1. Ondersteuning: Slapen met een bh kan een gevoel van ondersteuning bieden aan je borsten. Dit kan vooral nuttig zijn als je grote borsten hebt, omdat het gewicht van je borsten kan leiden tot rugpijn.

 2. Voorkomen van doorhangende borsten: Doorhangende borsten kunnen worden veroorzaakt door de zwaartekracht en het ouder worden. Sommige vrouwen geloven dat het dragen van een bh tijdens het slapen dit kan voorkomen.

 3. Comfort: Sommige vrouwen vinden het comfortabel om te slapen met een bh, vooral als ze gewend zijn om er overdag een te dragen.

Nadelen van het slapen met een bh

 1. Oncomfortabel: Slapen met een bh kan oncomfortabel zijn, vooral als de bh te strak zit. Dit kan leiden tot een onrustige slaap en kan de slaapkwaliteit beïnvloeden.

 2. Beperking van de bloedcirculatie: Een bh kan de bloedcirculatie beperken, vooral als deze te strak zit. Dit kan leiden tot gevoelloosheid, tintelingen en pijn.

 3. Vochtigheid: Slapen met een bh kan leiden tot vochtigheid en oververhitting, vooral als de bh gemaakt is van synthetische materialen. Dit kan leiden tot irritatie en ontsteking van de huid.

 4. Verstoring van de lymfestroom: De lymfestroom kan worden verstoord door een strakke bh tijdens het slapen. Dit kan leiden tot ophoping van lymfevocht en kan bijdragen aan ontsteking en pijn.

Tips voor het slapen zonder bh

 1. Kies een comfortabele pyjama: Kies voor een comfortabele pyjama die geen ondersteuning nodig heeft, zoals een losse T-shirt en een joggingbroek.

 2. Kies voor een comfortabel matras: Kies voor een matras dat comfortabel is en de juiste ondersteuning biedt aan je rug en nek.

 3. Vermijd stimulerende middelen: Vermijd stimulerende middelen zoals cafeïne en alcohol, omdat deze de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden.

 4. Kies voor natuurlijke materialen: Kies voor pyjama's gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, omdat deze ademend zijn en vocht kunnen afvoeren.

 5. Zorg voor een goede lichaamshouding: Zorg voor een goede lichaamshouding tijdens het slapen om de rug en nek te ontlasten.

 6. Verwen je borsten: Verwen je borsten met een massage of een warm kompres om de bloedsomloop te stimuleren en spanning te verlichten.

Conclusie

Het slapen met een bh heeft voordelen en nadelen. Hoewel het kan helpen bij het ondersteunen van de borsten, kan het ook als onprettig worden ervaren.