slapen in de biesbosch

Slapen in de Biesbosch kan een unieke en avontuurlijke ervaring zijn voor natuurliefhebbers. De Biesbosch is een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa en biedt een prachtige omgeving voor een overnachting in de natuur. In dit artikel bespreken we de opties voor overnachten in de Biesbosch en wat u kunt verwachten.

Kamperen in de Biesbosch

Kamperen in de Biesbosch is een geweldige manier om te genieten van de natuur en het buitenleven. Er zijn verschillende kampeerterreinen in de Biesbosch, waar u uw tent kunt opzetten en kunt genieten van de prachtige omgeving. Hieronder vindt u een overzicht van de kampeerterreinen in de Biesbosch.

Camping de Knotwilg

Camping de Knotwilg is een camping in de Biesbosch met ruime kampeerplaatsen en faciliteiten zoals douches, toiletten, een wasserette en een restaurant. De camping biedt ook verschillende activiteiten, zoals kanovaren en fietsverhuur.

Camping de Kurenpolder

Camping de Kurenpolder is een grote camping in de Biesbosch met ruime kampeerplaatsen en verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, speeltuin en een restaurant. De camping biedt ook activiteiten zoals watersporten, golfen en fietsen.

Wildkamperen

Wildkamperen is niet toegestaan in de Biesbosch. Het is belangrijk om te kamperen op de daarvoor bestemde plekken en rekening te houden met de natuur. Het is ook belangrijk om afval mee te nemen en de kampeerplek schoon achter te laten.

Slapen op het water

Een unieke manier om te overnachten in de Biesbosch is door te slapen op het water. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten op een boot of in een woonboot in de Biesbosch. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Bed & Breakfast "De Rietkraag"

Bed & Breakfast "De Rietkraag" is een woonboot in de Biesbosch met drie kamers die kunnen worden verhuurd. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en bieden uitzicht op het water en de natuur.

Varend vakantiehuisje

Een varend vakantiehuisje is een boot die kan worden gehuurd voor een overnachting in de Biesbosch. De boot is voorzien van een keuken, badkamer en slaapplaatsen en biedt de mogelijkheid om te varen door de Biesbosch en te genieten van de natuur.

Hutje op het water

Een hutje op het water is een klein houten huisje op het water dat kan worden gehuurd voor een overnachting in de Biesbosch. Het hutje is voorzien van een bed, een kleine keuken en een zitgedeelte. Het biedt een unieke manier om te genieten van de natuurlijke omgeving van de Biesbosch.