De 8 meest opvallende redenen waarom iedereen naakt zou moeten slapen

Bloot slapen is verrassend genoeg goed voor je gezondheid. En als er een manier is om aan je gezondheid te werken zonder er weinig voor te moeten doen is het wel naakt slapen. Pluk dus de vruchten van naakt slapen, en begin er vanavond direct mee.

We hebben de 8 beste voordelen op een rijtje voor je gezet. Dit zijn ze:

  1. Je valt sneller in slaap.
  2. Je slaapt beter.
  3. Je houdt je huid gezond en mooi.
  4. Je krijgt minder stress.
  5. Voorkom dat je gewicht aankomt.
  6. Verlaag het risico op hartproblemen en diabetes type 2.
  7. Geef je zelfvertrouwen een boost.
  8. Verbeter je liefdesleven.

1. Je valt sneller in slaap

Je lichaamstemperatuur is een belangrijk iets als het gaat om in slaap vallen. Doordat je naakt ligt heb je het koeler. En als je het koeler hebt val je sneller in slaap. Dit heeft te maken met je biologische klok en het circadiaan ritme.

Dat mag je vergeten, maar wat je wel moet onthouden is dit: heb je moeite met in slaap vallen? Duik zonder onderbroek je bed in, en kijk of je daardoor sneller in slaap valt.

2. Je slaapt beter

Naast dat je sneller in slaapt valt slaap je ook nog eens beter. Ook dit komt door de betere, koele temperatuur. De ideale temperatuur voor je slaapkamer is namelijk ergens tussen de 15°C en 19°C. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat de slaapkamertemperatuur een van de belangrijkste factoren is voor een goede nachtrust, dus het is handig als je dat goed voor elkaar hebt.

3. Je houdt je huid gezond en mooi

Je slaap blijkt invloed te hebben op je huid. Uit onderzoek blijkt dat de huid van mensen die beter slapen dan anderen beter heelt, en er dus beter uitziet. En aangezien je door naakt te slapen beter slaapt, houd je op die manier je huid tiptop in orde.

Heb je dus last van wondjes, blauwe plekken en oneffenheden? Slaap naakt. Nog een extra bonus tip: zijde is ook heel goed voor je huid. Neem zijden beddengoed, en je nacht slaap voelt als een dag bij de spa.

4. Je krijgt minder stress

Heb je hier ook weleens last van? Als je slecht hebt geslapen voel je je overdag suf en chagrijnig. Je bent niet de enige. Als je slecht hebt geslapen voel je je gestresst en heb je meer last van angstgevoelens. Sterker nog: een slaaptekort wordt zelfs gelinkt aan depressie.

Genoeg en goed slapen is dus superbelangrijk. En zoals je weet helpt naakt slapen daarbij. 

5. Voorkom dat je gewicht aankomt

Uit een studie onder 21.000 mensen bleek dat slecht slapen zorgt voor gewichtstoename. Dit gebeurt vooral bij mensen die 5 uur of minder slapen. Dit komt omdat zij overdag meer calorieën binnenkrijgen dan hun fitte en uitgeruste medemensen. 

Daarnaast zorgt naakt (lees: koel) slapen er ook voor dat je meer calorieën verbrand in je slaap. Het zit zo: vijf mannen werden, tijdens een slaaponderzoek, in de gaten gehouden. Het bleek dat zij bij een slaapkamertemperatuur van 19°C meer calorieën verbranden dan bij hogere temperaturen. 

Naakt slapen is dus perfect als je op je gewicht wil letten. Je gaat er overdag minder door eten, en ‘s nachts verbrand je er minder calorieën mee.

6. Verlaag het risico op hartproblemen en diabetes type 2

Uit een Amerikaans onderzoek onder 1455 mensen, die gevolgd zijn voor maar liefst 6 jaar, is een verband gevonden tussen slaaptekort en een verhoogd risico op diabetes en hartproblemen.

Door naakt te slapen slaap je sneller, beter en langer. Op die manier verlaag je de risico’s op al deze serieuze gezondheidsproblemen.

7. Geef je zelfvertrouwen een boost

Door naakt te slapen word je zekerder van je eigen lichaam. Een onderzoek die dit heeft uitgezocht bevestigt dit. Naakt slapen werd gelinkt aan meer zelfvertrouwen en een beter beeld van je eigen lichaam.

8. Verbeter je liefdesleven

Huid-op-huid-contact zorgt voor meer oxytocine, een stofje dat positieve gevoelens opwekt als het gaat om sociale contacten en relaties. Kruip dus lekker tegen elkaar aan. Zo val je opnieuw voor elkaar, en minstens net zo belangrijk: je valt er heerlijk in slaap door.

Conclusie: slaap vanavond meteen naakt

Er zijn dus zat voordelen en vanavond nog naakt te slapen. Je slaapt er beter en langer door, wat weer zorgt voor andere dingen. Denk aan minder stress, een betere huid en een strakker lichaam.