magnesium slikken voor slapen gaan

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en is nodig voor de spier- en zenuwfunctie, de bloeddrukregulatie, de aanmaak van botten en tanden, en nog veel meer. Magnesium kan ook helpen om beter te slapen, omdat het helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress. In dit artikel zullen we bespreken hoe magnesium slikken voor het slapengaan kan helpen om een betere nachtrust te krijgen.

Hoe werkt magnesium?

Magnesium is een mineraal dat helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress. Het helpt ook bij het reguleren van het hormoon melatonine, dat het lichaam aanmaakt om ons te helpen slapen. Magnesium is betrokken bij de omzetting van tryptofaan, een aminozuur dat nodig is voor de aanmaak van melatonine.

Studies hebben aangetoond dat een tekort aan magnesium kan leiden tot slapeloosheid en dat suppletie met magnesium kan helpen om beter te slapen. Magnesiumsupplementen kunnen ook helpen om de symptomen van rusteloze benen syndroom te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Hoe neem je magnesium in?

Magnesium kan op verschillende manieren worden ingenomen, waaronder via de voeding, supplementen en via de huid.

Voeding: Magnesium zit van nature in veel voedingsmiddelen, waaronder donkere bladgroenten, noten en zaden, volle granen, avocado's, bananen en bonen.

Supplementen: Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder magnesiumoxide, magnesiumcitraat en magnesiumglycinaat. Magnesiumcitraat en magnesiumglycinaat worden over het algemeen beschouwd als de best opneembare vormen van magnesium.

Huid: Magnesium kan ook via de huid worden opgenomen door het gebruik van magnesiumolie, badvlokken of crèmes. Dit kan een effectieve manier zijn om de magnesiumspiegels in het lichaam te verhogen.

Hoeveel magnesium moet je innemen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium varieert afhankelijk van leeftijd en geslacht. Voor volwassen mannen wordt een dagelijkse inname van 400-420 milligram aanbevolen, terwijl voor volwassen vrouwen een dagelijkse inname van 310-320 milligram wordt aanbevolen. De behoefte aan magnesium kan toenemen tijdens perioden van stress, ziekte of intensieve lichamelijke activiteit.

Hoe kan magnesium slikken helpen bij het slapen?

  1. Vermindert stress

Magnesium helpt bij het verminderen van stress door de productie van cortisol te verminderen. Cortisol is een hormoon dat wordt aangemaakt wanneer we gestrest zijn en dat ons lichaam en onze geest activeert, wat kan leiden tot slaapproblemen. Door het verminderen van cortisol kan magnesium helpen om de geest en het lichaam te ontspannen.