Lichamelijke klachten voor, tijdens en na het slapen? Zo voorkom je ze en kom je er vanaf

Heb je last van lichamelijke klachten voor, of juist door, het slapen? Heb je daarom moeite met slapen, of word je niet uitgerust wakker? Ben je het zat en wil je af van die lichamelijke klachten? Ontdek hier hoe je weet waar je precies last van hebt, en vooral: hoe kom je er vanaf? Lees snel verder.

Rugpijn na het slapen?

Na een slechte nacht slapen word je wakker. Niet uitgerust, maar je voelt je nog vermoeider dan de avond ervoor. En het ergste van alles: je hebt nog last van een stijve (onder)rug ook. De oorzaak is bijna altijd een slecht matras en kussen. Die zorgen er namelijk voor dat je bekken, onderrug en nek ondersteunt worden. Doen je matras en kussen dat niet? Dan kan dat rugpijn, en zelfs blijvende schade, veroorzaken.

De oplossing is simpel: haal een nieuw matras en kussen naar je toe wat perfect bij jouw lichaam past. Zo weet je zeker dat je lichaam ondersteunt wordt zoals het moet, en je rugklachten vermijdt en oplost.

Vind hier het perfecte matras voor jou

 

Vind hier het perfecte kussen voor jou

Nekpijn na het slapen?

Last van een stijve nek na het slapen, en heb je er de rest van de dag pijn aan? De boosdoener is vrijwel altijd het hoofdkussen. Deze ondersteunt je nek dan niet goed genoeg. De oplossing is dan ook om op een kussen te liggen die je nek wel ondersteunt. Een kussen die perfect past bij jouw manier van slapen: op je rug, zij of buik? Hoe je slaapt bepaalt namelijk wat voor soort kussen je nodig hebt.

Zijslaper? Dit zijn de kussens die nekklachten voorkomen

 

Rugslaper? Dit zijn de kussens die nekklachten voorkomen

 

Buikslaper? Dit zijn de kussens die nekklachten voorkomen