kiwi eten voor het slapen

Kiwi's zijn een heerlijke en voedzame vrucht die veel gezondheidsvoordelen biedt. Naast het feit dat ze rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en antioxidanten, zijn er ook aanwijzingen dat kiwi's het slapen kunnen verbeteren. In dit artikel bespreken we de voordelen van het eten van kiwi's voor het slapen en hoe het kan helpen om een goede nachtrust te bevorderen.

Het effect van kiwi op slaap

Er zijn verschillende studies uitgevoerd naar het effect van kiwi op slaap. Deze studies suggereren dat het eten van kiwi's voor het slapen gaan kan helpen om de slaap te verbeteren en de kwaliteit van de slaap te verhogen.

In een studie uitgevoerd aan de Taipei Medical University, werden 24 deelnemers willekeurig verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg twee kiwi's een uur voor het slapen gaan, terwijl de andere groep geen kiwi's at. De resultaten toonden aan dat de groep die kiwi's had gegeten beter sliep dan de groep die geen kiwi's had gegeten. De deelnemers die kiwi's hadden gegeten, vielen sneller in slaap en sliepen langer dan degenen die geen kiwi's hadden gegeten.

Een andere studie, uitgevoerd aan de Taipei Medical University Hospital, betrok 50 volwassenen met slaapproblemen. De deelnemers werden willekeurig verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg twee kiwi's een uur voor het slapen gaan, terwijl de andere groep een placebo kreeg. Na vier weken toonde de kiwi-groep een significante verbetering in slaapkwaliteit en slaapefficiëntie in vergelijking met de placebogroep.

Waarom helpt kiwi om beter te slapen?

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de slaapbevorderende effecten van kiwi's.

  1. Melatonine

Kiwi's bevatten een kleine hoeveelheid van het hormoon melatonine, dat een belangrijke rol speelt in het reguleren van de slaap-waakcyclus van ons lichaam. Melatonine helpt ons lichaam om zich voor te bereiden op slaap en helpt bij het reguleren van de slaapcyclus.

  1. Serotonine

Kiwi's bevatten ook serotonine, een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van stemming en slaap. Serotonine wordt omgezet in melatonine in ons lichaam, wat kan bijdragen aan de slaapbevorderende effecten van kiwi's.

  1. Antioxidanten

Kiwi's bevatten een hoge concentratie van antioxidanten, zoals vitamine C en carotenoïden. Antioxidanten kunnen helpen bij het verminderen van stress en ontsteking in het lichaam, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

  1. Vezels

Kiwi's zijn rijk aan voedingsvezels, wat kan bijdragen aan een verzadigd gevoel en het spijsverteringsstelsel kan helpen.