eiwitshake voor het slapen

Eiwitshakes zijn populair onder mensen die aan krachttraining doen, maar ze kunnen ook voordelen hebben voor mensen die moeite hebben met slapen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een eiwitshake voor het slapengaan en hoe het kan helpen om beter te slapen.

 1. Verhoogde spieropbouw en herstel

Eiwit is een belangrijke bouwsteen voor spierweefsel en kan helpen bij de opbouw en het herstel van spieren. Het drinken van een eiwitshake voor het slapengaan kan helpen bij de spieropbouw en het herstel tijdens de nacht. Het kan ook helpen om spierafbraak te voorkomen, wat vooral belangrijk is voor mensen die aan krachttraining doen.

 1. Verhoogde verzadiging

Eiwitten kunnen helpen om de verzadiging te verhogen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Wanneer je voor het slapengaan een eiwitshake drinkt, kan dit helpen om het hongergevoel te verminderen en de verzadiging te verhogen, waardoor je minder snel wakker wordt vanwege honger tijdens de nacht.

 1. Verhoogde stofwisseling

Eiwitten kunnen ook helpen om de stofwisseling te verhogen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Een verhoogde stofwisseling kan helpen om de spijsvertering te verbeteren en het lichaam te helpen om voedingsstoffen efficiënter te gebruiken. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit en een betere algehele gezondheid.

 1. Verminderde stress

Eiwitten kunnen ook helpen om de stress te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Stress kan een negatieve invloed hebben op de slaapkwaliteit en kan leiden tot slapeloosheid en andere slaapproblemen. Eiwitten kunnen helpen om de stress te verminderen en een gevoel van kalmte te bevorderen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en beter kunt slapen.

 1. Verbeterde cognitieve functie

Eiwitten kunnen ook helpen om de cognitieve functie te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Het drinken van een eiwitshake voor het slapengaan kan helpen om de hersenfunctie te verbeteren, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en beter kunt slapen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van slapeloosheid of andere slaapproblemen.

Hoe maak je een eiwitshake voor het slapengaan?

Een eiwitshake voor het slapengaan kan worden gemaakt met eiwitpoeder en melk of water. Hier is een eenvoudig recept voor een eiwitshake voor het slapengaan:

Ingrediënten:

 • 1 schepje eiwitpoeder
 • 250 ml melk of water
 • Optioneel: ijsklontjes, fruit of groenten naar keuze

Bereiding:

 1. Voeg het schepje eiwitpoeder toe aan een blender
 2. Doe er 250 ml melk of water bij
 3. Laat de blender draaien
 4. Voeg er optioneel ijsklontjes, fruit of groente aan toe