baby wil s avonds niet slapen

Als ouder weet je dat slapeloze nachten een onderdeel zijn van het ouderschap, vooral als het gaat om een pasgeboren baby. Het kan echter frustrerend zijn als je baby 's avonds niet wil slapen en je zelf ook uitgeput bent. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van een baby die 's avonds niet wil slapen en geven we tips over wat je kunt doen om je baby te helpen om beter te slapen.

Mogelijke oorzaken van een baby die 's avonds niet wil slapen

  1. Te veel slaap overdag

Als je baby overdag te veel slaapt, kan dit ertoe leiden dat hij 's avonds niet moe genoeg is om te slapen. Probeer de slaaptijden overdag te beperken en houd de baby actief als hij wakker is. Dit kan helpen om hem 's avonds moe genoeg te maken om te slapen.

  1. Te veel stimulatie voor het slapengaan

Als je baby te veel stimulatie krijgt voor het slapengaan, kan dit zijn vermogen om te slapen beïnvloeden. Vermijd daarom drukke en luide activiteiten vlak voor het slapengaan. Houd het rustig en kalmerend om je baby te helpen om in slaap te vallen.

  1. Honger

Als je baby honger heeft, kan dit zijn slaap verstoren. Zorg ervoor dat je baby voldoende voeding krijgt, vooral als hij 's avonds wakker wordt. Je kunt ook overwegen om zijn laatste voeding van de dag te verhogen om ervoor te zorgen dat hij genoeg binnenkrijgt.

  1. Oncomfortabele slaapomgeving

Een oncomfortabele slaapomgeving kan ertoe leiden dat je baby niet kan slapen. Zorg ervoor dat de kamer waarin hij slaapt donker, koel en stil is. Zorg er ook voor dat zijn bedje comfortabel is en dat hij goed is ingebakerd als hij dit nodig heeft.

  1. Ziekte of pijn

Als je baby ziek is of pijn heeft, kan dit ervoor zorgen dat hij niet kan slapen. Houd zijn gezondheid in de gaten en raadpleeg een arts als je denkt dat er iets mis is.

  1. Verstoring van het slaapritme

Als je baby geen vast slaapritme heeft, kan dit zijn vermogen om te slapen beïnvloeden. Probeer een vast slaapschema in te stellen en houd je baby hieraan. Dit kan helpen om zijn lichaam te laten wennen aan het slaapritme.

Tips om je baby te helpen 's avonds te slapen

  1. Zorg voor een routine

Het instellen van een slaaproutine kan helpen om je baby te helpen in slaap te vallen. Doe elke avond dezelfde dingen, zoals een badje, een verhaaltje lezen of zingen. Dit kan je baby helpen om te weten dat het tijd is om te gaan slapen.

  1. Houd het rustig

Houd de omgeving rustig en kalm voordat je baby gaat slapen. Vermijd luide muziek of televisie en zorg ervoor dat het licht gedimd is.