Menu
Selecteer een categorie.

Actie: Gratis 4-Pack Kussens

Bekijk alles

4-Pack Kussens

Gratis 4-Pack Kussens bij bestellingen uit de actiecategorie

Nu een Gratis 4-Pack Kussens ter waarde van € 139.99 ★★★★★ bij elke bestelling van minstens €75,- uit de actiecategorie! Let op: beperkte voorraad!

Nieuw Binnen

Bekijk alles

Nieuw Binnen

Ontdek onze nieuwste top producten snel. Elke week tientallen nieuwe topproducten bij Dekbed-Discounter!

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!


Type Badtextiel

Sierkussens

Bekijk alles

Bekijk alle sierkussens

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Showrooms

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

3 Halen 1 Betalen Planten

Bekijk alles

2e +3e GRATIS op Planten

3 HALEN = 1 BETALEN op planten, geldig op alle planten uit de plantencategorie

Bekijk nu alle planten met 3 HALEN = 1 BETALEN!

Laatste Kansjes

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Aan het laden...
aan het laden
Je hebt nog

Set van 6 - Alpenviooltje Cyclaam

Set van 6 - Alpenviooltje Cyclaam

3 - 5 werkdagen

Tijdelijk GRATIS verzending op alles

Deze schattige Alpenviooltjes groeien uit tot een spectaculaire, paarse bloemenzee waar je nog lang van zult genieten.

59,99

39,99

In winkelmand

Informatie Set van 6 - Alpenviooltje Cyclaam

De Alpenviooltjes Cyclaam hebben een ingetogen look en bloeien rijkelijk tijdens het najaar. Met een combinatie van wit, geel en paars, zijn de bloemen prima geschikt als decoratie. Daarnaast geven de bladeren van de bloem een mooi wit met groene marmeren effect. Plaats de Alpenviooltjes buiten op een gewenste plek of binnen in een mooie sierpot! Per bestelling ontvang je 6 stuks; 6x Alpenviooltjes Cyclaam.

Verzorging
Hoe verzorg je de cyclaam als kamerplant? Met een goede standplaats en regelmatig een slok water kom je al een heel eind. Plaats je cyclamen niet op een te warme of zonnige plek. Cyclamen zijn van oorsprong bosplantjes, oftewel ze staan normaal onder bomen of struiken die schaduw geven. Een plek boven de verwarming is ook uit den boze. Cyclamen staan liever wat koeler dan warmer. Plant je meer dan één cyclaam in een pot? Zet ze dan niet te dicht tegen elkaar aan, een beetje lucht tussen de blaadjes is prettiger. In de zomer lust een cyclaam dagelijks wel een slokje water. In de winter hoef je iets minder vaak te geven. Zorg dat de aarde steeds een beetje vochtig is. Giet nooit op de bloemen of bladeren tijdens het water geven, maar richt je gieter direct op de aarde.

Hoe verzorg je de cyclaam als tuinplant?
Plaats je deze bloeiende Cyclamen in de tuin, plant de cyclamen dan niet in direct zonlicht. In de tuin doen ze het beste onder de bescherming van andere struiken of onder het bladerdek van een boom. Op deze plek wordt hij ook beschermd tegen regen, waar de plant niet goed tegen kan. Het is het mooist om dan een aantal planten bij elkaar te zetten. Cyclamen kunnen zichzelf op den duur uitzaaien. De grond moet vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend. Verder houdt de cyclaam van kalkrijke grond. In de winter dek je de wortels af met een laag compost, als bescherming tegen vorst. Het is een groenblijvende plant in de winter.

Herkomst & informatie
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Naast alpenviooltje worden Cyclamen ook wel ‘Varkensbrood’ genoemd. Varkens vinden het namelijk een leuke sport om de knollen op te graven. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië. Ze kenmerken zich door hun enorme levenslust, groei- en bloeikracht.

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis, tuin, terras of balkon. Je kunt ze heel goed in een leuke pot of bak planten en op je terras of balkon neer zetten. Maar ook binnen in huis bloeien ze graag! Hou alleen wel rekening met waar je de plant neerzet. Vermijd volle zon en de grootste vijand; verwarmingen! Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode, roze, paarse of witte tinten. De bloemen verschijnen met drie tot wel tien stuks tegelijkertijd. Die steken in dit seizoen mooi af tegen de eerste herfstbladeren. Zelf hebben Cyclamen meestal ook prachtige bladeren. Hartvormig, met een zilvergrijze ‘print’ of met een paarse onderkant. Daarnaast kunnen ze bovendien heerlijk zoet geuren (naar honing).

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Met deze Culvita plantenvoeding heb je genoeg voeding om ruim een jaar vooruit te kunnen! De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type Plant Tuinplant
Hoogte (incl. kwekerspot) 15 - 25 cm
Potmaat Ø9 cm
Waterbehoefte 2x per week
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw
Huisdiervriendelijk Ja, niet eetbaar
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?