Kussens voor rugslapers

Een kussen voor een rugslaper kopen en benieuwd waarop te letten? Slapen op de rug is net als op de zij een gezonde keuze. Het is belangrijk dat jouw nekwervels een rechte lijn vormen met de ruggenwervels. Daar kan het kussen voor de rugslaper voor zorgen, mits je daarmee een goede keuze maakt. Voorkom dat je hoofd hoger of lager komt te liggen dan je rug.

Het beste kussen voor een rugslaper is daarom medium hard en heeft een gemiddeld vulgewicht. Het gaat om 600 - 1.000 gram. De hardheid laat zich soms lastig beoordelen, dus kijk goed naar het vulgewicht en in hoeverre je nek in een rechte lijn komt te liggen met je rug. Met 600 - 700 gram kies je voor een wat zachter kussen, terwijl je met 900 - 1.000 gram een harder model kiest. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld afhankelijk van waar je nu op slaapt.

Bekijk alle kussens

Wanneer ben je een rugslaper?

Je bent een rugslaper als je het grootste deel van de nacht op je rug ligt en op die manier gemakkelijk in slaap valt. Je ligt met je armen langs je lichaam op bed, waarbij je hoofd omhoog ‘kijkt’. Gemiddeld genomen heb je een voorkeur voor een gemiddelde hardheid van het kussen, voor enige hoogte.

Een te zacht kussen voor een rugslaper zou ertoe leiden dat er een holle vorm ontstaat in de ruggen- en nekwervels. Andersom kan een te hoog kussen ertoe leiden dat er juist een bolle vorm ontstaat. Houd bij de keuze voor het beste kussen voor een rugslaper verder rekening met jouw postuur en je persoonlijke voorkeuren. Heb je een wat kleiner postuur en een stevig matras? Kies dan voor zo’n 600 - 700 gram vulgewicht. Andersom kun je bij een stevig postuur en een zachter matras juist kiezen voor een hoger vulgewicht.

Welke materialen kussens zijn goed voor een rugslaper?

Er zijn verschillende materialen en soorten kussens geschikt voor rugslapers. Kijk bijvoorbeeld naar de boxkussens en naar de puntmodel kussens. Je hebt wat dat betreft twee verschillende mogelijkheden, die je op basis van je persoonlijke voorkeur met elkaar kunt vergelijken.

Tip: slaap je zowel op je rug als ook regelmatig op je zij? Dan is het boxkussen waarschijnlijk het best geschikt.

Vergelijk de hoofdkussens voor rugslapers met die voor zijslapers, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Of doe inspiratie op met alle kussens die er verkrijgbaar zijn.

Koop een kussen bij Dekbed-Discounter!

We hebben de hoofdkussens voor rugslapers en de andere modellen in ruime mate voor je op voorraad. Op die manier maak je online altijd een goede keuze en kunnen we daar meteen voor je mee aan de slag. Wij zorgen ervoor dat je het nieuwe rugslaper kussen zo snel mogelijk in huis hebt, om daar goed op te slapen. En fris op te ontwaken, zodat je daarna klaar bent voor een nieuwe dag. Goed en goedkoop, uitgevoerd in een van de mooie materialen en in het type dat goed past bij jouw voorkeur om te slapen op je rug.