nachtkastje

Wat bewaren mensen op hun nachtkastje?

Nachtkastjes waren oorspronkelijk een plek waar mensen hun kamerpotten (plaspotje) verborgen, het sanitair heeft de plek ingenomen, de potten zijn verdwenen, maar het nachtkastje blijft bestaan

In feite was de Victoriaanse term voor een nachtkastje commode, wat komt van het Franse woord voor 'handig' - iets dat nog steeds geldt voor moderne nachtkastjes. Een nachtkastje (of commode) wordt gebruikt om spullen op te slaan die je nodig hebt in je slaapkamer. Het was de plek in de jaren negentig waar mensen hun digitale wekkerradio's stalden, maar wat voor rare en voorwerpen bewaren we op onze nachtkastjes vandaag de dag?

Waarom moeten we een boek lezen voordat we naar bed gaan?

Voor veel mensen gaat wat begint als een gewoonte uit hun kindertijd ritueel door tot ver in de volwassenheid. Veel mensen geven aan dat een boek lezen voordat ze gaan slapen ontspant. Het lijkt er zelfs op dat in het tijdperk van de moderne technologie mensen nog steeds willen ontspannen en tot rust komen aan het eind van de dag. Dit is goed voor je gezondheid - studies hebben aangetoond dat het blauwe licht dat wordt uitgezonden door smartphones, tv's en laptops, het slaaphormoon melatonine vernietigt, wat op zijn beurt weer negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit en kwantiteit van je slaap. Volgens diverse studies verlaagt slechts zes minuten lezen de stress met 68%, dus als je je dag nog steeds niet afsluit met het lezen van een boek, dan is het misschien tijd om hiermee te beginnen. De enthousiaste lezers onder ons, hebben meerdere boeken op hun nachtkastje staan. Dit betekent dat er een groot nachtkastje nodig is om ze allemaal op te zetten.

Zijn tafellampen een betere keuze dan plafondlampen voor een slaapkamer?

De juiste verlichting is net zo belangrijk in een slaapkamer. Het moet dimbaar genoeg zijn om de kamer uitnodigend en gezellig te laten lijken, maar ook helder genoeg om je efficiënt wakker te kunnen maken. Experts raden aan om verschillende soorten slaapkamerverlichting te gebruiken - als u 's morgens uit bed stapt, is een heldere plafondlamp het beste om je alert te krijgen. 'S avonds is het raadzaam om minimaal 30 minuten voor het slapen gaan over te schakelen naar tafellampen die weinig licht geven, zoals nachtlampen. Interessant is dat er nog steeds volwassen mensen zijn die slapen met een lampje aan. Je wil dat je bedlamp er stijlvol uitziet, ongeacht of deze is in- of uitgeschakeld. Om de focus van je nachtkastje naar je bedlamp te verleggen, kies je er een met een grote voet die het overgrote deel van het tafelblad inneemt, of je kiest een design tafellamp met een ongewoon ontwerp om de aandacht te trekken. Als je lamp puur voor praktische doeleinden bedoeld is, dan zal een eenvoudige metalen nachtlamp aan al je wensen voldoen.

Welke dingen bewaren mensen op hun nachtkastje?

Mensen proberen hun nachtkastjes zo minimalistisch mogelijk te houden, Het moet geen plaats worden waar je aan het einde van de dag je spullen kunt dumpen. Een klein bakje of schaaltje kan worden gebruikt om ringen, kettingen en een horloge in te leggen, of het kan dienst doen als een plek om je mobiele telefoon of glas water neer te zetten. Als je nachtkastje open opbergplanken heeft, gebruik dan kleine opbergdozen of stijlvolle rotanmandjes om voorwerpen in te bewaren - je kunt zelfs kiezen voor een afsluitbaar doosje. Vooral wanneer je iets kostbaars uit het zicht wilt houden! Een puur decoratief nachtkastje kleed je aan met items in dezelfde kleur om ervoor te zorgen dat je tafel meer een eenheid uitstraalt. Fotolijsten, een bos bloemen of een plant, een kunstwerk, een geurkaars, een klok, of iets anders - dit zijn allemaal dingen die kunnen helpen om karakter aan je slaapkamer te geven. Hou bij het kiezen van een nachtkastje voor je slaapkamer niet alleen rekening met de stijl en de grootte, maar ook waar je het voor gaat gebruiken. Als je alleen een lamp en een glas water wil neerzetten dan is een klein nachtkastje of nachtkastje prima, maar als je veel spullen hebt die je nodig hebt voor je nachtelijke routine, kies dan een groot nachtkastje met laden of planken. Misschien moeten we de volgende keer kijken naar wat mensen in hun nachtkastjes bewaren – in plaats van wat ze op hun nachtkastje bewaren.