Menu
Selecteer een categorie.

3 Halen 1 Betalen Planten

Bekijk alles

2e +3e GRATIS op Planten

3 HALEN = 1 BETALEN op planten, geldig op alle planten uit de plantencategorie

Bekijk nu alle planten met 3 HALEN = 1 BETALEN!

Luxe Beddengoed

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Geef je slaapkamer een luxe hotel-look met beddengoed gemaakt van de beste materialen. Door het ruime assortiment aan luxe dekbedovertrekken vind je altijd wel een stijl die bij jou past!


Type Beddengoed

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!


Type Badtextiel

Intimiteit 18+

Bekijk alles

intimiteit 18+

Ben je op zoek naar een stukje intimiteit in deze eenzame tijd?. Dat kan! Bekijk onze 18+ speeltjes.

Laatste Kansjes!

Bekijk alles

Laatste Kansjes

Op zoek naar de allerbeste deals? Ga nu naar onze Laatste Kansjes pagina

Showrooms

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

Aan het laden...

Je hebt nog

Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

2 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 50,-

Chamaerops Humilis zorgt voor de jungle-vibe!

64,99

42,99

In winkelmand
Bekijk specificaties

Informatie Europese Dwergpalm - Chamaerops Humilis

Wil jij een tropisch of exotische sfeer creëren in je tuin? Dan mag deze palm absoluut niet ontbreken! De Europese Dwergpalm zorgt voor de echte jungle-vibes.

Standplaats
Deze palm is zeer geliefd vanwege zijn winterhardheid en verdraagzaamheid van direct zonlicht. Zorg er wel voor dat je de plant voldoende water geeft. De plant kan namelijk slecht tegen een droge grond. Ook als kamerplant is deze Europese Dwergpalm zeer geschikt, zet hem dan op een zonnige plek voor het raam.

Water geven
De Chamaerops Humilis mag niet in de droge grond staan. Geef regelmatig water als de palm buiten in een kuip staat, vooral bij warme dagen. Binnen is het belangrijk dat de wortels niet in het water staan, omdat binnenbakken vaak geen drainage gaten hebben en overtollig water zo blijft staan. Geef, wanneer de plant binnen staat, geregeld kleine hoeveelheden water. Geef de plant bijvoorbeeld eens per vijf dagen water in de zomer en eens per 10 dagen in de winter.

Snoeien en bloei
Hoe kan je de Europese Dwergpalm het best snoeien? Vrij simpel, doordat de Chamaerops Humilis niet zo groot kan worden is het eigenlijk niet nodig. Let op! De stam kan je niet snoeien, hierdoor zal de plant namelijk niet meer uitlopen en afsterven. Wel kan je lelijke bladeren verwijderen van de palm. Knip deze dicht bij de stam af, maar pas hierbij op voor de stekels. Vooral de onderste bladeren worden op den duur minder mooi. Dit is een natuurlijk proces, waar helaas weinig aan te doen is. Het is dan ook raadzaam om deze oude bladeren te verwijderen

Herkomst & informatie
De Chamaerops Humilis, of de Europese Dwergpalm is de enige palmsoort die van oorsprong uit Europa komt. Deze palm groeit vooral rondom het Middellandse zee gebied. Deze palm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, dit komt doordat de palm goed vorst kan verdragen. Ook wordt de Chamaerops niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Nederlandse bijnaam is daarom ook: Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Optioneel: mooie sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen. 

Specificaties

Type Plant Tuinplant
Hoogte (incl. kwekerspot) 65 - 70 cm
Potmaat 19 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Volle zon
Huisdiervriendelijk Ja, niet giftig
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?