Wiegdeken - wit | Dekbed-Discounter
Menu
Selecteer een categorie.

Boxspring Lease Bekijk alles

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease
image

Bekijk alle Boxsprings

image
Boxspring Apollo in Modern Classic stijl

Home & living Bekijk alles

3 Halen 1 Betalen Bekijk alles

3 Halen = 1 Betalen

3 Halen 1 Betalen 100x100

Aan het laden...

Wiegdeken - wit

Jollein

12,99

Wiegdeken - wit

Jollein

12,99

Voor 23:45 besteld = morgen in huis

Je kindje is zo in dromenland als hij of zij onder deze deken in slaap valt. Het babydekentje is te gebruiken in een wieg en is gemaakt van 100% katoen met een kwaliteit van 540 gram.

In winkelwagen

Informatie

Je kind kan heerlijk aangenaam onder dit dekentje liggen en zal het niet snel koud meer hebben. Dat is niet geheel onbelangrijk met de winter om de hoek! Zo kan je kindje heerlijk in slaap vallen. 

Daarnaast is het ook erg leuk om het dekentje als decoratie te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld over het voeteneind van een bed hangen, of gebruiken als plaid over de leuning van je bank in de woonkamer.

De deken is gemaakt van 100% katoen met een kwaliteit van 540 gram m². Katoen is verreweg het meest gebruikte materiaal voor de productie van beddengoed, vanwege de talloze goede eigenschappen. Doordat het snel vocht opneemt, goed ademt en zich snel aanpast aan de lichaamstemperatuur, staat katoen garant voor een gezonde en droge slaapomgeving. Perfect voor de goede nachtrust van je kindje!

Deze deken heeft de afmeting 75 x 100 cm.

Materiaal

100% katoen

Afmeting

75 x 100 cm

Eigenschappen

Vochtregulerend
Ademend
Licht
Zacht

TOG waarde

1,1

Wasvoorschrift

Ja, op 30 graden celcius


Wat is de TOG waarde?

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Deze TOG waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby's een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Daarom is het van belang te weten of ze niet te warm zijn toegedekt en aangekleed.

Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om daarin een goede balans te vinden kun je de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar optellen. Als hulpmiddel, niet als wet.

De TOG-waarde voor een babydeken of slaapzak (met romper) ligt tussen 1 tot maximaal 4 TOG. Hierbij gaan we uit van een normale lichaamstemperatuur tussen de 36,5 tot 37,5° C en een ideale kamertemperatuur van 18 tot 20° C.

Als standaard kun je voor een veilig babyslaapcomfort 2,5 tot 3 TOG worden aangehouden bij een kamertemperatuur van 18 tot 20° C. Gebruik dan wel een dunne deken of slaapzak (met romper). Houd een maximum aan van 4.0 TOG om je kindje veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C.

Schrijf een beoordeling