Menu
Selecteer een categorie.

3 Halen 1 Betalen Planten

Bekijk alles

2e +3e GRATIS op Planten

3 HALEN = 1 BETALEN op planten, geldig op alle planten uit de plantencategorie

Bekijk nu alle planten met 3 HALEN = 1 BETALEN!

Luxe Beddengoed

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Geef je slaapkamer een luxe hotel-look met beddengoed gemaakt van de beste materialen. Door het ruime assortiment aan luxe dekbedovertrekken vind je altijd wel een stijl die bij jou past!


Type Beddengoed

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!


Type Badtextiel

Intimiteit 18+

Bekijk alles

intimiteit 18+

Ben je op zoek naar een stukje intimiteit in deze eenzame tijd?. Dat kan! Bekijk onze 18+ speeltjes.

Laatste Kansjes!

Bekijk alles

Laatste Kansjes

Op zoek naar de allerbeste deals? Ga nu naar onze Laatste Kansjes pagina

Showrooms

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

Aan het laden...

Je hebt nog

Bontbladige Zegge ' Carex Evergold'

Bontbladige Zegge ' Carex Evergold'

2 - 3 werkdagen

Gratis verzending vanaf 50,-

Siergras Carex Hachijoensis geeft sfeer aan je tuin, balkon of terras.

44,99

19,99

In winkelmand
Bekijk specificaties

Informatie Bontbladige Zegge ' Carex Evergold'

Zeer populair om nu te planten
Afgelopen jaren is de populariteit van siergrassen behoorlijk toegenomen. Het fraaie uiterlijk van deze planten en het veelal blijvende blad in de winter maken de siergrassen een blikvanger in iedere tuin! Ze komen uitstekend van pas als achtergrond voor vaste planten en ze zijn perfect voor grootschalige beplanting. Deze plant wordt standaard geleverd met sierpot.

Standplaats
Er zijn veel mogelijkheden om de Carex 'Evergold' te plaatsen in jouw tuin, terras of balkon. De plant kan goed als solitair geplaatst worden in bijvoorbeeld een plantenbak of sierpot, maar ook met meerdere planten bij elkaar kan zij als bodembedekker of borderbeplanting gebruikt worden. Ook is het populair om deze siergras te planten in een hoge bak of pot, wat een beetje een palmeffect geeft. Plaats de plant in halfschaduw of volle zon.

Water geven
Plant je de siergrassen rond ze zomer is het raadzaam de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Daarnaast is gemiddeld één keer per week water geven al snel voldoende. Veeleisend zijn de siergrassen niet.

Snoei en bloei
De sprieterige bonte bladeren maken van de Carex Hachijoensis 'Evergold' een opvallende verschijning. In mei tot en met juli groeien er aan de Bontbladige Zegge onopvallende lichtbruine aren. De Carex Evergold is een bladhoudend, winterharde siergras soort en ze zorgen het hele jaar door voor een gezellige sfeer in jouw tuin, terras of balkon. Het is niet nodig om de 'Evergold' ieder jaar te snoeien. Het kan wel voorkomen dat de punten van het blad bruin zijn geworden door verdroging of vorstschade. Je kunt dan aan het einde van de winter de bruine punten van de bladeren wegknippen, daar komen dan weer frisgroene met wit- gele bladeren voor terug.

Herkomst & Informatie
De Nederlandse naam voor de Carex is Japanse zegge. Deze Carex 'Evergold' is een kleine groenblijvende grassoort met overhangende, bonte bladeren met een roomwitte tot gele middenstreep en een groene bladrand. De Carex 'Evergold' is siergras dat meestal gebruikt wordt als bodembedekker door meerdere planten bij elkaar te plaatsen. Bij levering is de plant 35 - 45 cm hoog (incl. kwekerspot).

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
De grassen zijn uitermate geschikt als accentplanten of in een mooie sierpot. Siergrassen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Reden te meer om een plekje in jouw tuin vrij te maken voor dit speelse tafereel! En in het najaar, wanneer de meeste vaste planten hun jaarlijkse hoogtepunt hebben gehad, laten de prachtige siergrassen zich van hun mooiste kant zien.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: kunststof sierpot
Bestel gemakkelijk de juiste sierpot mee. Gemaakt van kunststof en daarom zeer geschikt voor buiten. Prik onder in de kunststof pot de gaatjes door, zodat eventueel overtollig water weg kan lopen.

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type Plant Tuinplant
Hoogte (incl. kwekerspot) 35 - 45 cm
Potmaat 17 cm
Waterbehoefte Gemiddeld, 1 keer per week
Luchtzuiverend Nee
Standplaats Halfschaduw / Volle zon
Huisdiervriendelijk Ja, niet giftig
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?