Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Wat te doen tegen het snurken? 3 tips voor een rustige slaap

24 September 2018

Wat te doen tegen het snurken? 3 tips voor een rustige slaap

Benieuwd wat te doen tegen het snurken? Het is een kwestie waar veel stellen mee te maken hebben en waar ze lang niet altijd een antwoord op hebben. De oorzaak van het snurken valt te zoeken in zowel het slaapritme, de hoeveelheid slaap als de algehele levensstijl. Dat betekent dat de concrete oplossing voor het snurken zal afhangen van verschillende factoren, maar dat neemt niet weg dat er een aantal algemene tips beschikbaar zijn voor een meer rustige slaap. Die rustige slaap vormt een snurk oplossing, waardoor jullie daar minder last van zullen hebben.

Hulpmiddelen tegen snurken

Benieuwd wat te doen tegen het snurken en concreet naar de hulpmiddelen die er beschikbaar zijn? Dit zijn de 3 belangrijkste tips om voortaan rustiger te slapen en minder te snurken:

  • Voldoende slaap in een stabiel ritme
  • Afvallen en minder alcohol
  • Op de zij slapen

Het is allereerst verstandig om een stabiel slaapritme met jezelf af te spreken. Ga bijvoorbeeld elke avond om 23:00u naar bed en zet de wekker ’s morgens om 6:30u. Je slaapt dan 7,5 uur, gemiddeld genomen voldoende (7 - 8u per dag is ideaal). Het is een van de dingen die je kunt doen tegen het snurken. Een stabiel slaapritme zorgt ervoor dat je rustiger slaapt, waardoor het gemiddeld genomen minder last zal hebben van snurken (of je daar als partner minder last van hebt bij de ander).

Ten tweede kun je binnen de rest van je levensstijl wat doen tegen snurken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met overgewicht gemiddeld genomen meer snurken dan mensen die daar geen last van hebben. Bovendien snurken we gemiddeld vaker en harder wanneer we alcohol hebben genuttigd. Probeer dus af te vallen tot een gezond gewicht en voorkom het gebruik van alcohol voor het slapen gaan. Het zijn twee van de hulpmiddelen tegen snurken, die daar effectief wat aan kunnen doen om ook de ander een betere nachtrust te gunnen.

Tenslotte is het verstandig om op je zij te slapen. We snurken vooral wanneer we op onze rug liggen, iets dat je kunt beïnvloeden met zowel het matras dat je kiest als het kussen waar je op slaapt. Wil je graag op je zij proberen te slapen om wat te doen tegen het snurken? Kies een wat harder matras, waar je in de zijhouding goed op kunt liggen. Ook het kussen mag wat harder zijn, zodat je op je zij voldoende ondersteuning krijgt met de hoogte van de afstand van je schouder tot aan je nek en hoofd.

Snurken: de oplossing bij Dekbed Discounter

Benieuwd wat te doen tegen het snurken? Je vindt bij Dekbed Discounter verschillende stevige kussen en matrassen, waarmee je er vanuit bed alles aan doet om de oorzaak van snurken weg te nemen. Drink je bovendien weinig tot geen alcohol voor het slapen gaan, heb je een gezond gewicht en zorg je voor een stabiel slaapritme? Je kunt het risico op snurken dan enorm verkleinen, waardoor jullie samen beter zullen slapen.

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

12,99

Maak een keuze