Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Tips tegen rugklachten na het slapen: steviger slapen

16 October 2018

Tips tegen rugklachten na het slapen: steviger slapen

Last van rugklachten na het slapen en benieuwd wat je daar het best aan kunt doen? Rugklachten ontstaan zowel overdag als ’s nachts. Begin met een stevig en comfortabel matras, waarop je ontspannen in slaap kunt vallen en weer fris wakker zal worden. Zorg vervolgens overdag voor de juiste houding en schakel eventueel een fysiotherapeut in die je kan helpen om je rugspieren te versterken. Het zijn belangrijke tips tegen rugklachten na het slapen, waarmee je ervoor zorgt dat je overdag minder last zal hebben van je rug.

Stevig en comfortabel matras

Om na het slapen minder last te hebben van rugklachten is het van belang om ’s nachts goed te slapen. De tips tegen rugklachten richten zich dan ook vooral op het matras dat je gebruikt. Veel Nederlanders slapen op een te zacht matras, omdat ze dit (onterecht) associëren met een optimaal comfort. Het klopt dat het matras dan lekker zacht ligt, maar je loopt het risico dat er sprake is van te weinig ondersteuning.

Op zoek naar tips tegen rugklachten na het slapen? Kijk dan naar een wat steviger matras. Dit voorkomt de druk op de rug en zorgt er in plaats daarvan voor dat de wervelkolom zich tijdens het slapen in een neutrale positie bevindt. Het grote voordeel daarvan is dat de rug als het ware niet hoeft te compenseren tijdens het slapen, in plaats daarvan kan de rug herstellen van de inspanningen overdag.

Overdag de juiste houding

De tips tegen rugklachten na het slapen richten zich uiteraard niet alleen op de slaap zelf, het is ook overdag van belang om daar rekening mee te houden. Zorg overdag voor de juiste houding, bijvoorbeeld door goed rechtop te zitten en stevig op beide voeten te gaan staan. De juiste houding voorkomt overbelasting van de wervelkolom en compensatie die uiteindelijk tot problemen zal leiden.

Rugspieren versterken

Binnen de tips tegen rugklachten na het slapen is het tenslotte mogelijk om daar een fysiotherapeut in te schakelen. Hij of zij kan je helpen om beter te gaan zitten, beter te gaan staan en beter te bewegen. Er zijn speciale oefeningen beschikbaar om de rugspieren te versterken en daarmee te voorkomen dat er overdag of tijdens het slapen klachten ontstaan. Door overdag en ’s nachts te werken aan de juiste belasting en balans in de rug zal je na het slapen veel minder last hebben van rugklachten.

Nieuw matras kopen bij Dekbed Discounter

Bij Dekbed Discounter heb je de keuze uit verschillende stevige matrassen, waarmee je zorgt voor de juiste ondersteuning van je rug. Koop daar bovendien een kussen bij dat je helpt om een natuurlijke slaaphouding aan te nemen. Op die manier gebruik je de tips tegen rugklachten na het slapen, zodat je ontspannen wakker zal worden en je overdag minder last zal hebben van je rug.

Misschien heeft je bed zijn beste tijd gehad, bekijk dan ons assortiment met comfortabele boxsprings.

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

14,99

Maak een keuze