Industriële bank

Gekenmerkt door zichtbare structuren, onafgewerkte materialen en functionalistische vormgeving, industriële stijl ontmoet bank is niet de meest voor de hand liggende combinatie van ontwerpen, aangezien banken zijn bedoeld als een comfortabele bank om aan het einde van de dag op te chillen. Hoe onwaarschijnlijk het huwelijk van industriële banken ook is, we hebben een grote verscheidenheid voor je gevonden om op Dekbed-Discounter Lease te overwegen; variërend van industriële banken en banken met zachte lederen bekleding (die allen verwijzen naar industriële stijl) banken, loveseats en chaise longue met een industriële twist.

Bekijk alle hoekbanken

Industrieel meubilair

Industrieel meubilair is van nature utilitair, omdat het is ontworpen en geproduceerd voor gebruik in fabrieken, werkplaatsen en scheepswerven, alsook in scholen, ziekenhuizen en andere instellingen. Omdat het niet was ontworpen voor comfort, werden alle details of franjes beschouwd als lichtzinnig en onnodig. Industrieel ontwerpers uit de jaren dertig in het bijzonder stonden bekend om hun reductionistische tendensen en rationele doelstellingen die vele moderne ontwerpers inspireerden. Voor industriële stijl in zijn puurste vorm, kun je niet fout gaan met een gegalvaniseerde stalen vintage Tolix Chair (1956) van Xavier Pauchard voor Tolix. De Nederlandse fabrikanten Gelderland, Galvanitas en Ahrend de Cirkel hebben zich gewijd aan industrieel, functionalistisch ontwerp. De Nederlandse ontwerper Kho Liang Ie valt op door zijn industriële banken, zoals de Schiphol Sofa (1960), ontworpen voor de luchthaven met dezelfde naam, de modulaire Serie 070 (1962) en de Model 662 (1968). Op zoek naar een sofa om uw industriële interieur aan te vullen? Neem voor een verhoogde elegantie een getufte vintage Chesterfield bank, of voor een zachtere kijk op de industriële stijl, probeer je de kussen-achtige Togo bank (1973) ontworpen door Michael Ducaroy voor Ligne Roset. Ligne Roset is een Frans meubelbedrijf dat moderne meubels produceert met meer dan 200 winkels en meer dan 1.000 distributeurs wereldwijd.Sinds kort heeft Dekbed-Discounter ook winkels waar je terecht kunt voor het kopen en leasen van meubels.

Hoekbank Vita

Of je nu een retrostempel op je interieur wilt aanbrengen met een vintage industriële bank, of je wilt een volledig in industriële stijl ingerichte woonkamer, je bent hier aan het juiste adres. Je vind zeker het perfecte meubelstuk in onze groeiende collectie industriële banken. Hoekbank Vita: ontwerp voor een minder gewoon leven.